Merj szólni – mondja az ORFK OBB. Van benne igazság!

Két, a szokottnál is erősebb videót osztott meg az ORFK OBB

Merj szólni, ha gyorsan hajt - üzeni az ORFK OBB által megosztott videó, pedig nem csak annak kapcsán érdemes.


Hetente érkeznek videók az ORFK OBB-től, megszokhattuk már a hazai autósokat mutató Pofátlan(TAN)ítás videókat, de ezúttal két, a megszokottnál is erősebbet mutatnak. Az első - A csend áldozatai - Merj szólni, ha gyorsan hajt! címet viselő - a gyorshajtás veszélyeire hívja fel a figyelmet, arra, hogy egy gyorshajtás halálos balesethez is vezethet. Fontos megjegyezni, hogy gyorshajtás lehet a 30 km/órás tempó is, például a lakó-pihenő övezetben, ahol 20 km/óra a megengedett maximális sebesség és persze azt is, hogy nem csak a gyorshajtás miatt érdemes szólni, hanem a bekötetlen biztonsági öv vagy a nem megfelelő gumiabroncs miatt is. Én szoktam és persze tudom, ezért sokszor és sokan nem kedvelnek, hiába akarok csak jót, hogy egy neccesebb közlekedési helyzetnek ne legyen baleset, sérülés a vége.
Hirdetés
Nem kevésbé kemény a másik videó, amely a Közúti gyilkos címet viseli. Sajnos tény, aki autót vezet, sajnos gyilkossá válhat. Amennyiben ehhez extrém szabályszegés, például ittas vezetés társul, akkor ennek komoly következményei vannak. Aki ismeri a szabályokat és végig is gondolja őket, az tudja ezt, de az alábbi videó meglehetősen plasztikusan segít is hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?