Mi történik a motorban? Nézd meg egy Supra szívótorkát belülről!

Nem mindennapi videót készítettek egy Toyota Supra motorjának belsejéről!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezer lóerős Suprát látni kívülről is nagy élmény. Most azt is meglesheted belülről, hogy mi történik a motorjában!

Jól gondolod, hogy nem kétperces művelet egy autó motorjába kamerát szerelni úgy, hogy értékelhető videót kapjunk. Ám egy amerikai videóblogger megcsinálta! A Warped Perfection csatorna bloggere egy Toyota Supra tulajdonosa, a követői pedig folyamatosan unszolták, hogy mutasson még többet az autóból. Így teljesüljön minden kívánságuk, hiszen a „nyaggatás” hatására fantasztikus videó született. Napokig kísérletezett a Supra-tulaj, hogy ne mozduljon el a helyéről a kamera miután behelyezte, hiszen egyrészt élvezhetetlen felvételt eredményez, másrészt komoly károkat okozhat a motorban. Végül sikerült a művelet, így nagytotálban nézhetjük, amint a pillangószelep nyitásakor beáramlik a levegő a szívócsonkba, majd onnan az egyes hengerekbe, ahol elkeveredik a befecskendezett üzemanyaggal, majd a gyújtógyertya szikrájának hatására berobban, és mozgásba hozza a dugattyút, ami a főtengelyt elforgatva gondoskodik a kocsi hajtásáról.
Hirdetés
Turbómotorról lévén szó, fontos tudni, hogy különösen nagy nyomáson áramlott be a levegő a Toyota szívócsonkjába, ahol aztán a pillangószelep zárásakor egy pillanat alatt teljes vákuum alakult ki. Érdemes tudni azt is, hogy az autó nem széria, 1000 lóerősre tuningolták a motorját. Részben tette lehetővé, hogy beszereljék a kamerát, hiszen a robusztus mechanika jól tűrte az ideálisnál akár sokkal rosszabb üzemi körülményeket is. Például azt, hogy a kamera miatt a hátsó két hengerhez nem jutott elég levegő. Gyönyörködj te is a látványban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?