Michelisz csapatában versenyezhet a hazai E-sport bajnok

A M1RA valódi versenyautójába ülhet a virtuális versenysorozat bajnoka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Michelisz Norbert szakmai vezetésével indul útjára a hazai E-sport bajnokság, amelynek győztese hatalmas lehetőséget kap valódi versenyzői karrierjének beindításához.

Világszerte felértékelődtek az eleve rohamosan fejlődő szimulátor bajnokságok. A világ leghíresebb sorozatainak versenyzői a virtuális versenypályákon küzdenek egymással és a sokszor gyakorlottabb E-sportolókkal, mindaddig, amíg szünetelnek a valódi versenysorozatok. Ezért is örvendetes, hogy mi sem maradunk ki a szórásból, hamarosan indul egy hazai E-sport bajnokság, nem is akármilyen fődíjjal. A fődíj ugyanis egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőség a M1RA csapatban, egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben. De nézzük kicsit részletesebben is a Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt sorozatot! Először is kizárólag magyar állampolgárok nevezhetnek be. Az öt fordulóból álló online szezon végén az öt legtöbb pontot elérő versenyző elméleti és fizikai felmérésen vehet részt a M1RA szervezésében. Közülük a Michelisz Norbert vezetésével meghozott szakmai döntés alapján a legfelkészültebb kapja meg a teljes szezonos versenyzési lehetőséget a M1RA színeiben egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben, amelynek költségeit a bajnokság támogatói fedezik.
Hirdetés

A lebonyolítás az alábbiak szerint alakul:
  1. Az első hungaroringi fordulót megelőző előselejtezőről a 24 leggyorsabb idővel rendelkező induló jut be a versenyre.
  2. Az első forduló után a bajnokság aktuális első 15 helyezettje automatikus indulási jogot szerez a soron következő fordulóra.
  3. Innentől a még kiadó 9 helyre továbbra is a fordulókat megelőző előselejtezőkön lehet bejutni.
  4. Minden forduló egy szabadedzést követő időmérőből, majd két futamból áll. Az első futam normál rajtsorrend alapján indul, a másodikon az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul.
  5. Az időmérőn az első tíz helyezett 10–1 pontot szerez.
  6. Mindkét futamon az első 15 helyezett szerez pontot, az első harmincat, a tizenötödik egyet.


Az elmúlt időszakban számtalanszor kérdezték tőlem, hogy mi jutott eszembe legelőször, amikor világbajnok lettem. A tizenöt évvel korábbi önmagamat láttam, aki egyetemre ment és már kezdett letenni az álmáról, hogy valaha autóversenyző lesz, de ennek ellenére folyton szimulátorozott a pécsi albérletben” - mesélte Michelisz Norbi. „Tudom, hogy ma is sokan gyakorolnak otthon a számítógépen és álmodoznak, hogy egyszer talán kapnak egy lehetőséget. Most én szeretnék esélyt adni valakinek. Az e-sport kiváló terep, hogy megtaláljuk a tehetségeket, és a legalkalmasabbnak egy teljes szezonra szóló versenyzési lehetőséget garantálunk 2021-ben. Szeretnék köszönetet mondani a névadó Hungaroring mellett a SimplePay by OTP Mobilnak, az OMV Hungária Ásványolaj Kft.-nek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek és a PC Trade Systems Kft.-nek, hogy támogatják a bajnokság komoly céljait. Arra biztatok mindenkit, hogy tegyen próbát, mert az álmok valóra válhatnak! Versenynaptár:
1. forduló: Hungaroring, április 30., Előselejtező: Április 13–26.
2. forduló: Monza, május 14., Előselejtező: Május 1–10.
3. forduló: Nürburgring, május 28., Előselejtező: Május 15–24.
4. forduló: Szepang, június 11., Előselejtező: Május 29.–Június 7.
5. forduló: Hungaroring, június 25., Előselejtező: Június 12–21.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?