Miért fizet mindenkinek 400 dollárt a Nissan?

Apró baki, 1,6 millió dolláros plusz kiadás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mindennapi jelenség, amikor egy autógyártó 400 dolláros csekket küld ügyfeleinek levélben. A Nissan azonban pontosan ezt tette.

Most már mindenki tudja, hogy az amerikai kivitelű, fronthajtásos Nissan Juke üzemanyagtartályának kapacitása 13,2 gallon, míg a 4x4-es verzió tartálya kisebb, szám szerint 11,8 gallon. Csakhogy korábban porszem került a gépezetbe, és a különböző kiadványokban, marketinges anyagokban úgy jelent meg az információ, hogy a két autónak egyformán 13,2 gallonos tankja van. A Nissan North America ezt a téves, akár vásárlási döntést befolyásoló hibát olyan súlyos problémának tartja az ügyfelekkel szemben, hogy szó nélkül kártérítést fizet: a kiküldött elnézéskérő levelek mellékleteként 400 dolláros csekket postáztak annak a 4 000 amerikai tulajdonosnak, akik az eddig eladott 22 000 darabos Juke mennyiségből a 4x4-es modellt választották. Úgy is mondhatjuk, hogy a három számjegy véletlen elírása 1,6 millió dollárjába került a vállalatnak. Egyébként a Nissan még ezen túlmenően is nagyvonalú, mert akinek nem felel meg a pénz, annak további két lehetősége van: vagy visszavásároltatja az autót a Nissannal, vagy beszámítják azt egy másik kocsi árába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?