Milyen lesz az új Hungaroring?

F1: 2021-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újraaszfaltozzák, izgalmasabbá, több előzési pontot kínálóvá teszik a Hungaroringet. "Cserébe" 2021-ig biztos lesz Forma-1-es Magyar Nagydíj Mogyoródon.

A Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi kapcsolatokért is felelős alelnöke, Gerstl Péter az elmúlt hét végén tárgyalt Bernie Ecclestone-nal az Abu Dhabi GP alatt. A megbeszélés az F1-es Magyar Nagydíj jövőjét, a jelenleg érvényben lévő, 2016-ig szóló rendezési szerződés meghosszabbítását célozta. A találkozó eredményesen zárult - tudatta közleményében a Hungaroring Sport Zrt.
Ecclestone biztosította Gerstlt a szerződés meghosszabbításáról a 2017 és 2021 közötti újabb öt esztendőre. Ez annak tükrében is hízelgő, hogy folytatódik az európai versenyszínhelyek csökkentése, a száguldó cirkusz mindenhatója csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani. Mint kiderült, a kontraktus kibővítése kapcsán a Hungaroring pályacsíkjának megváltoztatása és teljes újraaszfaltozása a legfontosabb. Az összes bukótér végleges aszfaltozására is sor kerülhet, és folyamatosan modernizálhatják a nézőtéri területet. A munkálatok a jövő évi futam után kezdődhetnek el, ugyanakkor az új ambulancia felépítésének még idén nekilátnak.
Ecclestone kérte, hogy a pályán több előzési pont legyen, az új nyomvonal kialakításában személyes közreműködést vállalt, bevonva a tervezésbe Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt, Michael Schumachert és Niki Laudát is.
Hirdetés
A szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a magyar kormány elvi támogatása biztosított. Ecclestone állítólag egy hónapon belül átnyújtja a tervezetet, amelyet a kormánnyal egyeztetve értékel a Hungaroring vezérkara, mielőtt aláírja. A Magyar Nagydíj a magas jogdíj és az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten jelentős bevételt jelent a költségvetésnek évről-évre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?