Minden rekord megdőlt az idei Lóerők Éjszakáján

Éjszaka is sikerrel ment a Drifted.hu Országos Drift Bajnoksága

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Óriásit durrant hazánk egyetlen éjszakai motorsport rendezvénye, a Lóerők Éjszakája minden eddig rekordot felülírt a drift világában.

Óriásit durrant hazánk egyetlen éjszakai motorsport rendezvénye, a múlt hétvégén rendezett Lóerők Éjszakája. Az összes eddig felállított rekordot sikerült megdönteni, így a szervezők nagy bajban lesznek 2014-ben, mert ezt a versenyt nehéz lesz felülmúlni. Ez persze egy nagyon hálás feladat lesz majd számukra, amivel a nézők és versenyzők egyaránt jól járhatnak, amennyiben sikerül. De miért ne sikerülne?
Az ugyanis nem véletlen, hogy a védjegyoltalommal is rendelkező Lóerők Éjszakája immáron harmadik éve az ország egyik legnagyobb autós rendezvénye. Idén közel ötezren voltak kíváncsiak a színes programokkal tarkított, éjszakába nyúló drag- és drift-versenyre. Minden eddiginél nagyobb erejű reflektorokkal, hangulatfényekkel és hangtechnikával készültek a szervezők. Ahogy szokták mondani apait, anyait beleadtak.
A napot idén is a Ford Majális indította, ahol rekordszámban képviseltették magukat a márkáért rajongók. Igazi ínyencségek, régiségek közt lófrálhattak a vendégek, de voltak mai példányok is természetesen.
Hirdetés
Mindeközben a precízen kialakított drift-arénában már javában készültek a pilóták. Az ugródeszkának számító amatőr kategóriában ezúttal kevesebb versenyző regisztrált, mivel páran már most „felváltottak” magasabb osztályba. A verseny szlogenje is a váltáson alapult, Nagy Róbert „Biggy” a szakmai stáb alapemberének szavaival élve pontosan így hangzott: „Válts ritmust, VÁLTS FEEEEL!” A nyomvonal fokozatosan felgyorsult, és egy lassabb visszafordító után pedig mindenképpen sebességfokozatot kellett váltaniuk a versenyzőknek, máskülönben elfogyott a lendület. A szakzsargon szavaival élve ilyenkor „bebutul” az autó, ráadásul az érintési pontok és a hosszan elnyúló kanyar is nehezítette a pilóták dolgát.
Részletek a futamokról a Drifted.hu oldalon bőséggel olvashatók. A szervezők szerint összességében elmondható, hogy a régi versenyzők megjelenésükkel emelték a tekintélyes méretű mezőny fantasztikus show-műsorának nívóját, és egyben a Drifted.hu Országos Drift Bajnokság színvonalát. Július 20-án következik a kihagyhatatlannak mondott hegyi versenyen, melyen a szervezők reményei szerint minden magyar drift-versenyző képviselteti majd magát!
Drifted.hu – Országos Drift Bajnokság / Lóerők Éjszakája
Pro Liga végeredmény:
  1. Galacs Gábor – BMW E30 V8 Nitro
  2. Márton Zoltán – BMW E30 Pickup V8 kompresszor
  3. Énekes Árpád – Ford Mustang


Street Liga végeredmény:
  1. Nyitrai Attial – BMW E36 M3
  2. ifj. Mester János – BMW E36 Cabrio
  3. Don Gruza – BMW E30 V8


Amatőr kategória végeredmény:
  1. Fényi Anna – BMW E30
  2. Földi Bálint – BMW E30
  3. Cselőtei Csaba – BMW E46


Teljes eredménylista és a bajnokság állása a http://www.drifted.hu/hu/eredmenyek címen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?