Mindig van lejjebb: jön a 3 hengeres Volvo

Már a 4 henger is sok. Háromhengeres Volvo 2016-tól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromhengeres és persze turbós motorcsaládot fejleszt a Volvo. Egyelőre csak benzinesről van szó, premier 2016-ban.


Nem kacsa: az 5-6-8 hengereseit nyugdíjazó Volvo már 3 hengeres motorcsalád fejlesztésén (is) ügyködik, s ha minden igaz, 2016-ban jöhetnek is a persze turbós és stop-startos 3 hengeres benzinesek. Még nem tudni, milyen teljesítményadatokkal, de a dinamikával biztos nem lesz gond, s az új generációs blokkok fogyasztása és károsanyag-kibocsátása a viszonylag friss 4 hengeres Drive-E motorokénál is kedvezőbb lesz. Papíron.
Hirdetés

Az 1.5-ös háromhengeresek a Volvo alsó-közepes és középkategóriás típusaiba mindenképp bekerülnek (V40, S60, V60, XC60), aztán hogy később majd a nagyobb modelleket is eléri-e a leméretezési hullám, meglátjuk. A motorfejlesztésért felelős gyári illetékes, Derek Crabb szerint nem. Ellenben a 3 hengeresek remek alapot szolgáltatnak majd a hibrid hajtásláncokhoz is. Addig még a Volvo hamarosan bemutatja az XC90-et, s a 4 hengeres Drive-E famíliát is rendszeresen reszelgetik, erősítik és zöldítik is egyben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:54
    Permalink

    menőmanó, gyorsan írd ide, hogy mennyire kételkedsz e motorok élettartamában. Természetesen az asszonykórus többi tagjának is “welcome”, lehet keseregni, szipogni, írni a sületlenségeket. Jóccakát!

Vélemény, hozzászólás?