Mit ne csinálj, ha éppen előtted történik a baleset?

Az MKIF videóban hívja fel a figyelmet, hogyan járj el helyesen ha baleset történik előtted!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos a balesetek még mindig a közlekedés szerves részét képezik, az autópályákon pedig különösen veszélyes lehet egy incidens, ezért az MKIF videóban mutatja be, mire kell nagyon figyelni ilyen esetekben.

Ha már megtörtént a baj, akkor a balesetben nem érintett autósok is sokat tehetnek azért, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon, és lehetőleg ne is emeljék a balesetveszélyt. Az érintett szakaszon nagyon gyorsan hosszú kocsisor alakul ki, Tóth Zoltán vezető instruktor pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy ezt már vészvillogóval közelítsék meg az arra járók, így jelezve a mögöttük érkező többi közlekedőnek a potenciális veszélyt. Az araszolás közben is törekedni kell arra, hogy a mentési folyosó biztosítva legyen a segítségnek, hiszen minél hamarabb érnek oda a hivatásos mentőegységek, az autópálya is annál előbb lesz újra szabad. A baleseteknél tilos felvételeket készíteni, hiszen könnyen lehet, hogy haláleset is történt, ebben az esetben pedig kegyeleti jogokat sért, ha az említett videók vagy képek nyilvánosságra kerülnek. Evidens, de a nézelődéssel is életveszélyes helyzeteket teremthetnek a bámészkodók, hiszen ekkor a vezető minden figyelmét a sajnálatos eset köti le, így nem tud a forgalomra figyelni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?