Mitől lesz még britebb egy Austin Mini?

A Beatles alapítója rendelte újonnan, utána sem akárkié volt ez a Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit autógyártás ikonja a Mini, története önmagában is, ami viszont még jobban felsrófolja az árát, az egy híres tulaj; ez itt a Beatleshez köthető előéletű kisautó.


A Mini Cooper, vagy Austin Mini nem csak a brit autógyártás ikonja, hanem egész Nagy-Britanniáé is. Egy eredeti állapotú, vagy részletesen restaurált példány ma is sokat ér, ám van még valami, ami általában felsrófolja egy veterán árát, méghozzá egy híres korábbi tulaj. Ez a kisautó Bian Epsteiné volt. Hogy ki ő? Neki köszönhetjük a zenetörténelem egyik legmeghatározóbb bandáját, ő alapította ugyanis a Beatlest.
Hirdetés

Epstein cége 1966-ban vásárolta az Austint, majd gyors tulajdonosváltás következett, de nem ment messze a Mini. Richard Starkey nevére írták át, ha így nem lenne ismerős, Ringo Starrként már biztosan. Egyből két olyan név is szerepel a korábbi adásvételiken, akik mai napig ikonoknak számítanak. 1968-ban meg is vált a Minitől, akkor jelenlegi tulajdonosának édesapja vásárolta meg, akik azóta is a családban tartják, és viszik minden Beatles témájú kiállításra, amelyikre csak tudják. 1990-ben teljes restauráláson esett át a kisautó, a Bonhams aukciósház árverezi majd el december 2-án, minimum 41,5 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?