Most csökken, de hatalmasat drágulhat az üzemanyagár

Olcsóbban tankolhatunk szerdától, de sok jót ne várjunk hosszú távon

Múlt héten szerény mértékben csökkent az olaj ára, ez szerdától a hazai töltőállomásokon is megjelenik, de a jövőre nézve nincsenek jó kilátások.

Minden eddiginél drágábban tankolhatunk jelenleg, miután szeptember vége óta 56 forinttal emelkedett a benzin, 64 forinttal a gázolaj ára. A múlt héten ugyanakkor hajszálnyit csökkent a fekete arany ára, a Brent árfolyama - átmenetileg - 80 dollár alá is befigyelt, ennek hatására e héten a hazai töltőállomásokra is némi enyhülés jön.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj ára szerdán 5 forinttal csökken, így átlagára 512 forintra mérséklődik, amivel persze még mindig drágább, mint a 95-ös benzin 506 forintos átlagára. Rossz hír azonban, hogy az elemzők szerint a jelenlegi 80-82 dolláros olajár jövőre akár 120 dollárra is emelkedhet azok után, hogy az OPEC úgy döntött, csak csökkentett mennyiségekkel emelik a kitermelés mértékét. Érdemes tehát trenírozni magunkat a takarékos vezetés és az olcsóbb töltőállomások megtalálása terén, hiszen az egyes kutak árai között jelentős, akár literenkénti 50 forintos különbségek is adódhatnak - leginkább az átlagártól felfele eltérve. Segítünk: leginkább az autópályák mentén érdemes kerülni a tankolást, érdemesebb a városokban, ipari parkok és bevásárlóközpontok mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?