Most érdemes tankolni! Jövő héten drágulás várható

4-6 forinttal emelkedhet a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyiptomi zavargások következtében a héten jelentősen drágult a nyersolaj, s az áremelkedés a finomított termékeket sem kerülte el.

Az aktuális hetet megúsztuk egyetlen, csak a dízel autósokat sújtó, literenkénti 2 forintos, jelképesnek mondható áremeléssel, ám a következő héten már komolyabb drágulás várható az üzemanyagoknál. Az egyiptomi zavargások miatt 6,6 százalékkal drágult nyersolaj a benzin és a gázolaj tőzsdei árát is feljebb tornázta, a benzin esetében dollárban 3,2, a gázolajnál 2,6 százalékos a drágulás.
A forint dollárhoz mérten 0,3 százalékkal erősödött árfolyama csak enyhíteni tudja az áremelkedést, hiszen a forintos áraknál is marad 2,9 százaléknyi drágulás a benzin, 2,3 százalékos a gázolaj esetében.
Hirdetés

Ez a töltőállomásoknál vélhetően már szerdán 4-6 forintos, a benzinnél nagy valószínűség szerint 5-6, a gázolajnál inkább csak 4-5 forintos áremelkedést fog szülni, azaz a 409 forintos átlagáron kapható 95-ös akár 415, a most még jellemzően 414 forintos gázolaj 419 forintos átlagárra drágulhat a hét első felében. További áremelkedés esetén a MOL nem csak hétfőn, szerdán is dönthet az üzemanyagárak módosításáról, így a fenti, vélhetően szerdától hatályos korrekciót pénteken - szerdai döntés alapján - további követheti. Marad továbbá a töltőállomások közötti jelentős árszórás, a legdrágább helyeken így ismét literenkénti 450 forint közelébe kúszhatnak majd az árak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?