Mostantól bárkinek lehet tökéletes állapotú oldtimer Mercedese

Klasszikusokat vásárolhatunk a Mercedes-Benz Múzeumtól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Daimler bejelentette, hogy mostantól bárki vásárolhat a Mercedes-Benz Múzeumtól klasszikus típusokat, legyen az bármelyik korszakból.


Sokan vannak, akinek a háromágú-csillag jelvényű márka új autói nem jönnek be annyira, mint a régebbi típusok. Számukra most itt a lehetőség, hogy kicsit újra a múltban érezzék magukat, és vehessenek egy valóban újszerű állapotú Mercedes-Benz klasszikust. Mindezt az All Time Stars nevű programnak köszönhetjük, ami három alkategóriában kínálja modelljeit a vásárlóknak: prémium, gyűjtői és „driver”, azaz vezethető és nem feltétlenül agyon óvandó szekcióban. A prémium megnevezés azon keveset futott klasszikusokra vonatkozik, amik ritkaságszámba menően jó állapotban vannak, és nem rég lettek felújítva a stuttgarti Mercedes-Benz Classicnál. A gyűjtői modellek technikailag és külsőleg is tökéletes állapotban vannak, míg a sofőr változatok azon korszakalkotó és modern klasszikusokat foglalják magukban, amik tökéletes technikai állapotban vannak, de még kisebb felújítás szükséges rajtuk.
Az elérhető készlet egyébként bármikor megtekinthető az http://alltime-stars.com oldalon, első ránézésre is több érdekes példánnyal találkozhatunk. A gyűjtői modellek között például található egy 1994-es E 60 AMG Limited, ami csupán 74 800 km-t futott és 189 000 euróba fáj, ami átszámítva majdnem 60 millió forint. A Limited kifejezés nem véletlen, összesen 12 db készült ezzel a V8-as 6,0 literes erőforrással, ami 381 lóerőt küld a hátsó kerekekre a négysebességes automata váltón keresztül. Ez annak idején is biztosította, hogy 5,4 másodperc alatt megfussa a 0-100-as sprintet és az elektronikusan szabályozott 250 km/órás csúcssebességet. Igazi játszós autó lehetett, illetve lehet ma is, mindamellett, hogy tekintélyt parancsoló.
Hirdetés

Azonban van itt egyéb finomság is, például egy Mercedes-Benz AMG CLK-LM, ami megjárta az 1998-as Le Manst is. A legidősebb modell egyébként egy kompresszoros Type 630 1929-ből, a legfiatalabb utcai példány pedig egy kabrió E 320 1995-ből. Minden modell, amit a Mercedes-Benz Múzeum "All Time Stars" programján keresztül kínálnak, egy 160 elemből álló ellenőrző listán megy át, és mindegyikhez elérhető a teljes, részletesen feljegyzett története.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?