Mutatjuk, mennyibe kerültek a budapesti bójás kerékpársávok!

Az Üllői és Váci úton kialakított biciklisávok közel százmillió forintba kerültek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autósokat igencsak megosztja a budapesti biciklisávok kérdése, a fővárosi közútkezelő pedig elárulta, pontosan mennyibe kerültek a pollerekkel védett biciklis sávok.

A Váci úton mindkét irányban kialakított, nagyjából két kilométeres szakasz költsége, amely tartalmazza az útépítést, a forgalomtechnikai kialakítást, a piros burkolatfelfestést, és a műanyag oszlopokat mintegy 26 millió forintba került a fővárosnak. Az igazán nagy költséget viszont nem a Váci, hanem az Üllői út vitte el, ugyanis az ezen az útvonalon létesített kerékpársávok költsége már 70 millió forintba került, így a két szakaszon összesen 96 millió forintot költött Budapest a védett kerékpársávokra - tudta meg a Világgazdaság.
Hirdetés
A kerékpársávokat azóta számos kritika érte, többek között az Országos Mentőszolgálat és a taxisok részéről is. A BKK viszont arról számolt be, hogy az új kerékpársávoknak köszönhetően hat százalékkal csökkent a torlódási idő, még úgy is, hogy a biciklisávokat a buszsávok helyére építették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?