Mutatjuk, mikor érkezik az első hibrid Dacia!

Már nem kell sokat várni a Dacia hibridizációjára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Párizsi Autószalonon már élőben is látható lesz a hibrid Dacia, de még kérdéses, hogy milyen hibrid rendszerről van szó. Emellett egy újabb limitált szériás Dustert is beígértek.

Egyszerűen csak HYBRID 140 néven emlegeti a Dacia azt a hibrid hajtásláncot, amit a Jogger kap majd meg először a kínálatban, ám ennél több technikai részletet nem osztottak meg. Ezt az autót a szeptember 17-én kezdődő Párizsi Autószalonon mutatják meg a nagyközönségnek. De mit takarhat a név? A 140 nyilvánvalóan a lóerők számát. A Dacia természetesen a Renault technikát használja, a franciáknál pedig létezik egy 12 voltos lágy hibrid rendszer az 1,3 literes TCe motorral, illetve az 1,6 literes öntöltő hibrid is 140 lóerővel. Utóbbit a Clio E-TECH és a Captur E-TECH is megkapja, de kérdéses, hogy mennyire olcsón tudná adni ezt a Dacia. Egyes szakértők szerint nem elég olcsón, hogy az csábító legyen a Dacia vásárlóközönségének, ezért arra számítanak, hogy egy lágy hibrid Jogger érkezik. Hamarosan kiderül, de az biztos, hogy 2023 elején lehet majd leadni az első rendeléseket, hogy aztán tavasszal már megérkezzenek az első példányok a tulajokhoz.
Hirdetés
Elárulták azt is, hogy "Mat Edition" néven egy új Duster változatot is bemutatnak majd. Fotókat még nem tettek róla közzé, csupán annyit közöltek, hogy egyedi fényezéssel lehet majd megvásárolni, kizárólag a 150 lóerős 1,3 literes TCe motorral, automatikus (a már ismert és általunk is tesztelt duplakuplungos) sebességváltóval és a legmagasabb felszereltséggel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?