Mutatjuk, milyen motorokat kap az új Volkswagen Amarok!

Elárult néhány infót az új Amarokról a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Ranger alapjain érkező VW Amarokról egyre több dolog derül ki, de a formáját még mindig ügyesen rejtegetik.

Közös alapra épül az új Amarok és a Ford Ranger, ám biztosan igyekeznek majd jól felismerhetően sajátos karosszériát rajzolni nekik, amiről már néhány skicc is árulkodott. Bár az erősen álcázott Amarokról készült fotókon még ügyesen sikerült elrejteni a részleteket, de a gyáriak azért megosztottak már most néhány fontos információt az autóval kapcsolatban. Először is elárulták, milyen felszereltségi szintek lesznek majd. A belépő szint után következik a Life és a Style, felettük pedig két különböző csúcsmodell helyezkedik el. Az egyik a PanAmericana, ami a Ranger Wildtrakhez hasonló modell lehet, a másik pedig az Aventura, ami a sportosabb vonalat követi, de nem annyira vadul, mint a Raptor. A pickup szériában kapja a LED-es fényszórókat (opcionálisan pedig IQ.Light LED mátrix fényszórókat), a magas felszereltségű modellek orr-részén pedig X alakú díszbetét lesz. Lényegében az ablakok, a tető, a kilincsek és a tükrök kivételével teljesen eltérő vonalakat kap az Amarok, hogy a lehető legkevésbé hasonlítson a Rangerre.
Hirdetés
Az új Amarok hossza 5350 mm, szóval legalább 100 milliméterrel hosszabb az elődjénél, és csak 4 milliméterrel rövidebb testvérmodelljénél, a Rangernél. Tengelytávolsága 3750 mm, ami 175 milliméteres növekedés az elődjéhez képest. A legtöbb piacon négyajtós, duplafülkés kivitelben forgalmazzák majd, de néhány olyan piac is lesz, ahol a kétajtós változat is elérhetővé válik. Hasznos teherbírása 1,2 tonna is lehet, míg a vontatható tömeg akár 3,5 tonna is. Motorválasztéka egy benzines és négy dízelmotorból áll. Ezek négy- vagy hathengeres egységek, 2,0 és 3,0 liter közötti hengerűrtartalommal, sőt a VW korábban már bejelentette a V6-os motorját is. A vásárlók pedig választhatnak majd hátsókerék-meghajtású, illetve összekerekes modelleket is. A Dél-Afrikában készülő Amarok első példányai 2022 év végén érkezhetnek meg a márkakereskedésekbe.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?