Na, mi hiányzott a világnak? Még egy SUV a Volkswagentől

Taigo néven érkezik a kis Volkswagen szabadidő-autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a hivatalos bemutató előtt egy kis ízelítőt adott a Volkswagen a legújabb szabadidő-autójáról, amelynek alapját egy brazil modell adja.

Miután Brazíliában megjelent a Nivus, várható volt, hogy a Volkswagen Európába is elhoz egy hasonló méretű kis crossovert. A Taigo névre keresztelt SUV is ugyanarra a padlólemezre épül, amelyre a brazil modell, ami azt jelenti, hogy egy T-Cross méretű autóról van szó. Egyelőre csak skicceken mutatták meg a Taigo vonalait, amelyből annyi mindenképp kiderül, hogy egy kicsit kupésra formálták a tetővonalát, szóval biztos, hogy sportos vonalat igyekeznek vele követni. Elárulták, hogy alapáron járnak majd a LED fényszórók, a teljesen digitális műszerfal, illetve a modern vezetéstámogató rendszereket sem spórolják ki az alapellátmányból. Az is biztos, hogy a TSI motorokkal érkezik a piacra, de azt még nem közölték, hogy pontosan mely benzineseket építik az orrába. Valószínűleg 2021 végén már a márkakereskedésekben is találkozhatunk vele, ahová a spanyolországi Pamplonából jutnak el, hiszen ott fogják gyártani az új típust.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?