Nagyobb multimédiát és mérgesebb külsőt kapott a Lexus NX

Frankfurtra frissül a Lexus CT és a Lexus NX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak a szokásosak: kis arcplasztika itt, nagyobb infotainment ott. Kész is a lekisebb Lexus CT és a Lexus NX kompakt SUV korhoz igazítása.


Két faceliftes modelljét is porondra viszi Frankfurtban a Lexus. Az egyik, az a Lexus CT, aminek frissítéséről már korábban részletesen beszámoltunk, és amit mostantól nem forgalmaznak Amerikában, csak Európában, illetve hazájában. Megtartja az előző Prius hibridrendszerét, viszont már örökli a nagyobb, 10,3 colos infotainment képernyőt és egy sor új sofőrsegédet. Sokkal érdekesebb tehát a Lexus NX, ami először mutatja átdolgozott képét nagyközönség előtt, és elég bejövős. Hozzá képest az előd egy visszafogott ovimobil családanyáknak.
Hirdetés

Talán pont a piac irányultságára reagálva, de továbbra is csak egyetlen változatával, a 2,5 literes benzinest és két villanymotort kombináló 300h-ként lesz elérhető Európa számára az NX, míg a 2,0 literes, turbós 200t csak egyéb piacokon lesz választható. A Lexusok sajátossága, hogy ha megváltoztatják az óriási hűtőrácsok mintázatát, akkor változik az egész orr karaktere. Ezt használták ki most is a formatervezők: az alapmodellt vízszintesen díszlécezték, míg az F Sportnál marad a szögletes motívum, ám valami elképesztően drasztikus módon. Mutatós, annyi szent. Már projektorosak a fényszórók, a hátsó lámpákat pedig nem rondítja tovább a fehér tolatólámpa. A lökhárítókkal is lefutották a kötelező köröket, már sokkal merészebben törték őket, így érthetően agresszívebbek is. Az utastér egyetlen változását, csakúgy, mint a CT esetében is, a 10,3 colos multimédia megjelenése jelenti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?