Nagyot eshet a benzin, érezhetőt a gázolaj ára

Minden jel az üzemanyagárak apadására utal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A héten nem csak az olaj, a benzin és a gázolaj kereskedelmi ára is apadt, ráadásul a forint is erősödött a dollárhoz képest, jövő hét közepétől minden bizonnyal olcsóbban tankolhatunk.

[kepallobal=387401]Öröm a kúton, árcsökkenés várható[/kepallobal] Jelentős mértékben apadt e héten az üzemanyagok világpiaci ára, a hét végére a múlt hetinél 5,6 százalékkal alacsonyabb jegyzési árak jellemezték a tőzsdéket a benzin, 3,5 százalékkal mérsékeltebbek a gázolaj esetében. Ráadásul a forint, az üzemanyagok, illetve az olaj kereskedelmében mérvadó dollárhoz viszonyított árfolyama is kedvezően alakult, ha csak hajszálnyit is, de kedvezőbb lett az átváltás.
A fentiek alapján tehát minden jel arra utal, hogy jövő hét közepén apadni fognak a hazai üzemanyagárak is. A benzin esetében akár 8-10, a gázolajnál 5-6 forintos ármérséklés is elképzelhető lehet. A töltőállomások átlagos árai így a benzin esetében akár még 430 forintra vagy az alá is csökkenhetnek, míg a gázolaj esetében 433-434 forintos literár várható.
A Mol döntése hétfőn esedékes, aki teheti, várjon a tankolással, de természetesen csak akkor, ha a jövő hét második felében is fog olcsóbb kút mellett autózni, a töltőállomások közötti akár 30-40 forintos áreltérés ugyanis könnyedén felülírhatja a heti ármozgásokból adódó spórolási lehetőséget.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?