Nálunk készülnek majd az Opel legfontosabb motorjai

Új Opel motorok Szentgotthárdról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Agilától az Insigniáig használják majd a Magyarországon gyártott új motorokat. Mind közvetlen befecskendezéses.

Félmilliárd eurós befektetéssel modernizálja és bővíti Szentgotthárdon található motorgyártó üzemét az Opel. A két év alatt megvalósuló fejlesztést követően egy kis méretű benzin, egy közepes méretű benzin és egy közepes méretű dízelmotor-család gyártását kezdik majd a magyar üzemben. Közös jellemzője az erőforrásoknak a közvetlen befecskendezés, és hogy mind teljesíti az Euro 6-os kipufogógáz-tisztasági előírásokat. Ezeket a kínálat legkisebb tagjától – az Agila már nem Esztergomban gyártott utóda – egészen a legnagyobbig – Insignia – használni fogják, hiszen a jelenlegi motoroknál alacsonyabb CO2 kibocsájtást tesznek majd elérhetővé.
Évi félmillió erőforrás gyártására lesz lehetőség, ha felfut a termelés. Az Opel azonban nem csak a motoroknál, hanem a gyártásnál is újdonságot vezet be. A világ egyik legmodernebb motorgyártó üzeme lesz a szentgotthárdi, olyan flexibilis gyártástechnológiát telepítenek ide, ahol szinte azonnal reagálni tudnak a kereslet pillanatnyi változásaira. Ez az eddiginél pontosabb on-time alkatrészellátást követel majd meg, ezért a környékbeli beszállítók is fejlesztik üzemeiket. Az Opel gyárban 800 új munkahely létesül, a beszállítóknál várhatóan 200 emberrel növelik a foglalkoztatást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?