Napenergiát is hasznosít a BMW legújabb otthoni töltője

Innováció a BMW i autók otthoni töltésében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bajor gyártó az idei CES kiállításon mutatta be a BMW i otthoni töltési hálózatát. A rendszer célja a hatékonyság és a költségek csökkentése.


A BMW tavaly tavasszal mutatta be az otthoni célra szánt okos töltőrendszerét, a BMW i Wallbox Pro-t. Ezen rendszer alapjaira épül a most leleplezett innovatív újdonság, a BMW i Home Charging Services, azaz a BMW i otthoni töltési hálózata.
Hirdetés

Az elektromos és plug-in hibrid BMW-ket mostantól akár napenergiával is tölthetjük. Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű napenergia, akkor a töltő automatikusan a legolcsóbb, csúcsidőn kívüli áramot használja, optimalizálva ezzel a költségeket. Becslések szerint ezzel a töltőrendszerrel az Egyesült Államokban éves szinten 800 dollárt lehet megspórolni. Julian Lienich projektmenedzser elmondása szerint az a cél, hogy a mobilitást minél olcsóbbá tegyék a felhasználóknak és elérhetővé váljon a zöld energiaforrások minél hatékonyabb hasznosítása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?