Nem a várt liciteket hozza ez az agyontuningolt Toyota Camry

A Top Gear egyik munkatársa tette egyedivé ezt a Toyota Camryt, most árverésre bocsátja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annyiért kelhet el ez a különleges Camry, mint amennyiért egy gyári modell elhozható a szalonból. Figyelembe véve a tulajdonos által a tuningra költött óriási összeget, nem tűnik jó befektetésnek az átalakítása.

A Toyota Camry egy igazán visszafogott, főként családi használatra szánt szedán, ami ráadásul a Toyota hibrid modelljeinek egyik úttörője is, így bizonyára kevesen gondolnák megfelelő alapnak egy tuningmunkához. Talán éppen ezért, vagy a japán autók iránti rajongásából adódóan döntött mégis úgy Rutledge Wood, hogy ő bizony egy Camryt fog felpaprikázni. A képeket elnézve azt is gondolhatnánk, referenciamunkának szánta a Mansoryhoz való jelentkezéséhez - a neves tuningműhely bizonyára értékelné az egyedi átalakítást, még ha ők valószínűleg nem is gondolkodtak eddig Camryk vadításában.
Hirdetés
A Top Gear egyik munkatársaként Wood ért az autókhoz, a tuningolás pedig már hosszabb ideje egyik hobbijának számít, ennek megfelelően ezt a modellt is hozzáértően alakította át. 3D-nyomtatással gyártották a 20 darab külső, egyedi karosszéria-elemet, mint a teljesen új első és hátsó lökhárítókat, az oldalküszöböket vagy a diszkrétnek nem nagyon nevezhető hátsó szárnyat. Az izmos sárvédőszélesítések alá helyezett 20 colos Rotiform felnik feltűnően aranyozottak, mögöttük méregzöld féknyergek bújnak meg, amiket az észak-amerikai motorsportban neves Wilwood Dynalite szállított. A gyári futóművet Megan Racingre cserélték, ami szintén nem kispályás név az USA-ban - más kérdés, hogy legtöbb munkájuk nem homologizált, tehát ez a Camry sem biztos, hogy közútra vihető. A motorhoz nem nyúltak, de erőben így sem szűkölködik a Toyota szedán, 3,5 literes V6-osa 301 lóerőt teljesít. Az utastérben világosbarnára cserélték a bőrhuzatokat, a kormánykerék pedig a szénszál-betéteken kívül egy középállást jelző csíkot is kapott. Wood saját arcképének padlószőnyegre vitt karikatúrájával tette teljessé a kocsi személyre szabását, és amint elkészült vele, nem sokkal később már árverésre is bocsátotta. Most nagyjából 13 millió forintnak megfelelő összegnél tart a licit, ami egy gyári Camry értékét jelenti. Használt autóként gondolhatnánk, hogy nem is olyan rossz ár ez, hiszen így nem volt értékvesztése - csakhogy Wood nem kevesebb, mint 34 millió forintot költött ezen felül csak az átalakításokra. Így már elég veszteségesnek tűnik a projekt, de talán van még esély rá, hogy a licitösszegek feljebb kúsznak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?