Nem drágulnak az üzemanyagok, de olcsóbbak sem lesznek

Január második hetében nem várható üzemanyagár-változás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sem az olaj átlagára, sem a forint árfolyama nem módosult jelentős mértékben e héten, így az üzemanyagok árváltozása sem várható.

Rövid, mindössze három munkanapos hetet tudhatunk magunk mögött, az olaj árfolyama sem igen mozgott a három kereskedési nap alatt, s ennek következtében a finomított termékek, azaz a benzin és a gázolaj átlagos jegyzésára, de még a forint/dollár váltószám sem mutatott komoly változást.
A csekély mértékű változások sorában a benzin átlagos jegyzési árának emelkedése a legjelentősebb, 1,2 százalékkal ment feljebb dollárban, a gázolaj azonban kevésbé, mindössze 0,3 százalékkal drágult. Számunkra enyhíti a változást, hogy a forint hajszálnyit, 0,1 százaléknyit erősödött a dollárhoz mérten. Ez arra elég, hogy a gázolaj árváltozását csaknem kioltsa, a benzin esetében pedig minimumra csökkentse annak az esélyét, hogy az e heti, mindkét üzemanyagfajtánál 5 forintos áremelést újabb kövesse.
Hirdetés

Nagy valószínűséggel tehát marad jövő héten a péntektől érvénybe lépett, a benzin esetében átlagosan 414, a gázolajnál 420 forintos literenkénti átlagos árszint, melytől természetesen az egyes kutak eltérhetnek, s jelentős mértékben el is térnek. Az egyes töltőállomások között szokás szerint akár 20-30 forintos literenkénti áreltérések is tapasztalhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?