Nem hiszed el, miért hívnak vissza 24 ezer Volkswagen ID.4-et!

Véletlenül sem az elektronika miatt! Túl gyúlékony a napfénytető!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy autót számtalan problémás alkatrész miatt lehet visszahívni, de a Volkswagen elektromos járművét meglehetősen szokatlan probléma miatt kell bevinni a gyártóhoz, ugyanis a napfénytető nem eléggé tűzálló.

Szokatlan probléma ütötte fel a fejét a Volkswagen elektromos crossoverét illetően, ugyanis a napfénytető miatt kénytelen visszahívni a márka szűk 24 ezer ID.4-est. Az üvegfelület árnyékolója a gyártó saját mérései alapján a megengedett határértéknél bizonyos körülmények között gyorsabban válik a lángok martalékává - derül ki az amerikai hatóságokhoz benyújtott dokumentumokból. A Volkswagen először idén májusban észlelte a problémát, és augusztusra már meg is oldották, így az azóta készült ID.4-esek már maradéktalanul megfelelnek az előírásoknak, de az ez előtt készült modellek kivétel nélkül érintettek.
Hirdetés
A márka január 5-től veszi fel a kapcsolatot az érintett autók tulajdonosaival, vagyis nagyjából mindenkivel, aki 2023-as vagy idei ID.4-gyet vásárolt. Az üzembentartóknak a legközelebbi kereskedésbe kell vinni az autót, ott pedig természetesen cserélik a problémás alkatrészt. A Volkswagen nem tud jelenleg olyan sérülésről, vagy súlyosabb incidensről, amelyet a napfénytető árnyékolójának túlzott lobbanékonysága okozott volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.11.17. at 16:36
    Permalink

    Ha a valagad alatt 3000 fokon ég az akksi, szerintem nem releváns hogy a tető ~50 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten meggyullad.
    Vagy, ha már úgy van, maradjon meg valami azonosítható a kocsiból!

Vélemény, hozzászólás?