Nem kell a 4C Spider

Alulmúlta az elvárásokat, ezért nem lesz új Alfa 4C Spider

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo 4C igazi élményautó, utcára a legkevésbé alkalmas, ebből adódóan a nyitott tetős krúzolás sem illik nagyon hozzá.

Épp a Giulia majdnem hazai bemutatóján sikerült vezetnünk az Alfa Romeo 4C-t, teljesen világossá vált, hogy mire való, és egyáltalán nem csodálkozunk a kevés eladott Spideren. Nagyon nyers kocsi, szervokormányt hírből sem ismer, a futóműve is kemény, továbbá piszkosul hangos is. Utcára nem igazán való, talán épp csak annyira, hogy a versenypályáig el lehessen vele menni, és ott jót csapatni vele.
Hirdetés

Nekünk a kupéhoz volt szerencsénk, és annyi biztos, hogy senki nem száguldozik tető nélkül a versenypályán, ha már sikerült kijutnia. Nem csoda, hogy a Spider nem valami keresett kocsi, döntött is a gyártó, az új modellből már nem lesz nyitott tetős. Nem éri meg kétféle karosszériával gyártani a karbonkarosszériás sportkocsit, így már jövőre leállhat a gyártása. A kupét viszont még 2020-ig gyártani fogják, akörül jön majd az új modell. A 4C 1,75 literes turbós motorja 237 lóerős, őrület amit művel, ráadásul 4,1 másodperc elég neki a 100-as sprinthez, pályán nem kis feladat terelgetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?