Nem kell aggódni, lesz még támogatás villanyautóra

Ősszel folytatódik a villanyautók vásárlásának támogatása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem változik a legfeljebb 1,5 millió forintos, vissza nem térítendő vásárlási támogatás a villanyautókra, a támogatásra fordítható összeg azonban nő.


Augusztus végével átmenetileg lezárul a villanyautók vásárlástámogatási programja, de októberben egyszerűsített feltételekkel újranyílik az elektromos járművek megvásárlását támogató népszerű pályázati lehetőség. A jelenleg hatályos pályázati kiírást augusztus 31-én lezárják, de a lebonyolításért felelős e-Mobi Nonprofit Kft. minden időben beérkező kérelmet feldolgoz az ígérete szerint. Az elérhető 2 milliárd forintos keretösszeget további 300 millió forinttal emelte meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, így jóval több pályázó részesülhet támogatásban - írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Hirdetés
Az "Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása (GZR-D-Ö-2016)" pályázati programban jogi és magánszemélyek részesülhettek legfeljebb 1,5 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik vásárlása esetén.
A gépjárművásárlásokat támogató pályázat 2016-os meghirdetése óta több mint ezer zöld autó beszerzését segítette elő. Az ITM a jelentős érdeklődésre és az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati célkitűzésekre tekintettel a program folytatásáról döntött, s azt a tájékoztatást adta, hogy a pályázati lehetőség 2018 októberétől egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal nyílik meg újra az igénylők előtt. A részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást találnak az érdeklődők a kormány honlapján (www.kormany.hu) és az e-Mobi Nonprofit Kft. weboldalán (www.e-mobi.hu) - olvasható a minisztérium közleményében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?