Nem kell félni az értékvesztéstől annak, aki Lexust választ

Az USA-ban tarolnak a japán autók értéktartás szempontjából, élen a Lexus, a Toyota és a Honda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus négy modelljével is kategóriagyőzelmet ért el az értéktartási versenyben az Egyesült Államokban, ami nem meglepő, hiszen a korábbi években is hasonlóan teljesített a prémiummárka.

Az Egyesült Államokban komoly népszerűségnek örvendenek a japán autók - annak ellenére, hogy az amerikai autóipar is kifejezetten erős. Mégis, a távol-keleti autókról elterjedt a megítélés, hogy azok megbízható és jó minőségű járművek. A vevői elégedettségi felméréseken rendre tarolnak a japán márkák, most pedig az értéktartási versenyben is a szigetország autói vittek el több dobogós helyet.
Hirdetés
A J.D. Power autóipari tanácsadó szervezet égisze alatt működő ALG a használtautó-piacot kutatva méri az egyes modellek értéktartását. Ez egy komoly kutatási és becslési folyamat, ami a használtautó-tranzakciókból kiindulva számítja ki, hogy adott kilométer-kor kombinációk esetében egy-egy autómodell várható maradványértéke mennyi lesz. Ezeket a számításokat a lízingcégek használják fel az új autók jövőbeli használt árának becsléséhez, de a nyers, valós adatok is érdekes információval szolgálnak. Ebből derül ki ugyanis, hogy a Lexusok használt autóként is jól tartják az értéküket. Négy modelljük (az IS, NX, RX és az LX) kategóriagyőztes lett, illetve összességében a Lexus is első helyezést el a márkák összehasonlításában. A Lexus a prémiummárkák között szerzett aranyérmet, köszönhetően a magas használtpiaci árainak, illetve a vevők szubjektív értékelésének is. Anyacégük, a Toyota a tömegmárkák között szintén négy kategóriagyőzelmet zsebelhetett be, csakúgy, mint a Honda. A tendencia tehát egyértelmű, a japán autók használtként is keresettek az Egyesült Államokban. Az ázsiai márkák közül díjat kapott még a Kia és a Subaru, az európai autógyártók közül viszont csak a Mercedes-Benz részesült elismerésben a négyajtós AMG-GT értéktartása miatt, illetve a Jaguar az XF-nek és a Land Rover a Discoverynek és a Range Rover Evoque-nak köszönhetően. Amerikai márkák is feltűntek azért a díjazottak között, így például a Tesla, a Ford, a Chevrolet, a GMC és a Jeep is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?