Nem lesz újabb Volkswagen Eos

A vaskalaposok helyett a vászonsapkásoké a jövő - véli a VW is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy néz ki, hogy az Opel után a Volkswagen is a vászontetőre voksol, s a nyitható keménytetős Eost utód nélkül fogja kifuttatni. Majd egy még nagyobb, még exkluzívabb, de vászontetős kabrió bevezetését fontolgatja.

Az Opel után a Volkswagen is a vászontetős kabriók jövőjét vizionálja. Miként a nyitható keménytetős Astra TwinTop egyetlen generációja után a Cascada önálló modellként és vászontetővel jelent meg, a Volkswagen sem tervezi az Astra TwinTophoz hasonló, bár rekorder méretű üvegrészt is tartalmazó keménytetős Eos megújítását. Az Eos helyett a típus kifutása után inkább - a konkurencia után eredve - vászontetős, még nagyobb, még exkluzívabb, szintén négyüléses, de elöl-hátul jobb helykínálatú modellt hoz majd - derült ki a Los Angelesi Autószalonon a márka dizájnigazgatója, Klaus Bischoff által az angol Autocar számára tett nyilatkozatból.
Hirdetés
Bischoff vélekedése szerint egyértelműen látszik már, hogy a nyitható, de lemeztetős kabriók ki fognak futni, s helyüket a valódi, vászontetős kabriók veszik majd átvissza. Egy ilyen, nagyobb méretű kabriónak - a szintén vásznas, szintén négyüléses Beetle Cabrio mellett - véleménye szerint lenne helye a Volkswagen palettáján, ám, mivel a jelenlegi gyárak nem bírnának el új modellt, az csakis új üzem nyitásával, vagy - tesszük hozzá - jelenlegi modell, jó eséllyel az Eos, kifuttatásával lesz lehetséges. Talán már Genfben, tavasszal láthatjuk jelét - legalább egy koncepcióként - az új, vászontetős Volkswagennek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?