Nem mindennapi kiadást kap a különleges CUPRA

A CUPRA Formentor csúcsverziója, a VZ5 az egyik legnépszerűbb színből kap különleges árnyalatot

A CUPRA Formentor VZ5-ből eleve nem készül sok, de a Taiga Grey széria darabszáma még inkább korlátozott -, ami nem mellesleg egy fontos újítást is beharangozott az összes VZ5-re.

A Formentor a CUPRA első igazi önálló modellje, ami persze nem csak emiatt különleges, hanem kiváló teljesítményadatai miatt is. A soros öthengeres motor - ami egyébként Audi RS modellekben is szolgál - a Formentor VZ5-ben 390 lóerőt és 480 Nm-nyi forgatónyomatékot tud, ami a viszonylag kompakt méretű SUV-ot lelkes kanyarvadásszá teszi. A villámgyors váltó, a progresszív kormányzás, az állítható futómű, és persze az összkerékhajtás mind hozzájárul a Formentor dinamikus vezetési élményéhez, amihez nem mellesleg méltó külső megjelenés is társul. A VZ5 Taiga Grey különkiadással pedig egy leheletnyivel még izgalmasabb lett a Formentor. Az utóbbi években ismét népszerű lett a szürke karosszéria, az Audinál például a Nardo szürke egy elég kapós árnyalat. A divatot követi tehát a CUPRA a Taiga Grey-jel, melynek világosszürkés, homokbarnás festése kiválóan illeszkedik a sötét árnyalatú részletekhez, mint például a visszapillantó tükrök vagy a felnik. A CUPRA-ra jellemző réz színű dekorelemek is tökéletesen illenek a Taiga Grey-hez.
Hirdetés
A beltérben is igyekeztek egyedi hangulatvilágot megidézni, bár azért a tervezők nem engedték teljesen szabadjára kreativitásukat. Fekete az alapszín, a nappa bőr ülések és a műszerfal mind ezt az árnyalatot kapta, csupán néhány réz színű dekorcsík töri meg a feketeséget. Fontos részlete a Taiga Grey-nek a mátrix LED fényszóró, ami mostantól minden VZ5-ön alapáras. A lámpa automatikusan kitakarja a szembe jövő forgalmat, a sofőröket tehát nem vakítja el, körülöttük viszont mindent kellő erősséggel megvilágít. A Taiga Grey-ből 999 darabot fognak készíteni (mindegyik egyedi sorszámot kap a műszerfal utasoldali részére lézerezve), mindez a VZ5 7000 darabos darabkorlátján belül értendő. A különkiadás gyártása már elkezdődött Martorellben, így hamarosan már a kereskedésekben is rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?