Nem rejtegetik tovább a Lamborghini Countach reinkarnációját

Miután kiszivárogtak a gyári fotók, gyorsan be is mutatták az új Lamborghinit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sián testébe költözött a Countach. Persze alakítottak is az alapjául szolgáló típuson, hogy felidézzék az egyik legikonikusabb Lamborghini formatervét.

Nem véletlen, hogy idén debütált a Countach LPI 800-4, hiszen az eredetije pont 50 éves. Az újdonság családfája pedig igencsak érdekes. Akik jól ismerik am árkát, már biztosan felfedezték benne a Sián FKP 37 vonalait, amelynek alapjaira épül, a Sián viszont az Aventador platformját használja, szóval az új Countach sokadik virágzása ugyanannak az autónak. A Countach szintén a V12-es, lágy-hibrid hajtásláncot kapja, ami a Siánban is szolgálatot teljesít. A 6,5 literes szívómotor 780 lóerős, amihez a 48 voltos rendszer még 34 pacit tud hozzátenni. Mindezt 7 fokozatú automata sebességváltó továbbítja mind a négy kerék felé. Ráadásul a Sián rekuperációs rendszerét is megörökölte, amelyben a regeneratív fékrendszer energiáját szuperkondenzátor tárolja, ami könnyebb, mint a lítium-ion akksik. Ezzel a Countach ugyanolyan gyors, mint a Sián, hiszen 2,8 másodperc alatt 100-on van, de a 200 km/h-hoz sem kell több 8,6 másodpercnél, míg a végsebessége 355 km/h.
Hirdetés
Az árazásról nem árultak el semmit, egyelőre annyit tudni, hogy csak 112 darabot készítenek belőle, az első megrendelők pedig 2022 első negyedévében kapják kézhez szuperautójukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?