Nem tanácsos a szultánnal packázni, ha autóról van szó

Még a szuperautók is képesek leesni az emelőről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Johor szultánja két hónappal ezelőtt vásárolt egy Spykert. Garanciális javítás során leesett az emelőről az autó, és megsérült.

Ibrahim, Johor szultánja megszállottja az autóknak, 200 darabos gyűjteményt tart fenn malajziai birtokán. Ezt szerette volna tovább gazdagítani egy Spyker C8 Spyderrel, a fehér színű, holland gyártmányú autót a libanoni kereskedőtől vásárolta meg. Azonban az alig két hónapos Spydert üzemanyag-szivárgás miatt garanciális javításra kellett küldeni, és mivel Malajziában nincs meghatalmazott Spyker javítóműhely, a legközelebbi, szingapúri márkakereskedőhöz, a Hong Seh Motors nevű céghez küldte az autót. A garanciális szerelés során azonban a méregdrága kocsi leesett az emelőről, és jelentős kár keletkezett benne. Az uralkodó tombolt, amikor megtudta, mi történt legújabb szerzeményével. Ezek után már nem szabad csodálkozni azon, hogy nem akarta, hogy a márkaszerviz még egyszer hozzányúljon az autójához, azaz elvégezze a javítást, ezért azt követelte, hogy fizessék meg neki a 287 000 dolláros (63,2 millió forint) kárt, és adják vissza neki az Spykert. A kereskedés úriember módjára viselkedett, és még azelőtt átutalta az összeget a szultánnak, hogy annak ügyvédei meg tudták volna írni a követelést tartalmazó levelet. Vajon Magyarországon is ilyen könnyen menne a hasonló méretű követelések behajtása?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?