Nem volt elég a tízezres bírság, kellett még egy 300 ezres is

Záróvonalon előzésért kapott bírságot, majd háromszoros gyorshajtást követett el egy sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Veszprém megyei rendőrök két órán belül kétszer is intézkedtek egy 33 éves zirci sofőrrel, akinek először csak 10, majd 300 ezer forintos bírságot sikerült begyűjtenie.

Igazi Darwin-díjas esetről ír a police.hu, igaz, egyelőre balesetről nincs szó, csupán a pénztárcáját károsította meg alaposan egy zirci sofőr. Péntek reggel 9 órakor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 72-es számú főúton Litér belterületén lettek figyelmesek egy mögöttük haladó autóra, amint az Előzni tilos! tábla ellenére egy másik autót előzött. A járőrök megállították az autót, majd annak 33 éves zirci vezetőjét 10 000 forint helyszíni bírsággal és 6 előéleti ponttal sújtották.
Hirdetés
Nem sokkal később, 10 óra 53 perckor Balatonalmádinál ismét a rendőrök látókörébe, konkrétan a traffipax kamerájába került a már megbírságolt autó és sofőr. Ekkor a lakott területen belül megengedett legnagyobb sebesség, 50 km/h helyett 150 km/h-val haladt Veszprém irányába. A férfival szemben ekkor 300 000 forint helyszíni bírságot és 8 előéleti pontot szabtak ki a járőrök. Csak remélni tudjuk, hogy ez már elvette a kedvét a KRESZ megszegésétől. Már csak azért is, mert 2 órán beül 14 előéleti pontot gyűjtött be, további 4 után pedig a jogosítványától is búcsúzhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.11.09. at 00:19
    Permalink

    a kocsiból ítélve nem nagyon vághatta földhöz a bírság. plusz nem kell jogsi annak vezetéséhez (ha el is veszik).
    ugyan még mindig nem az abszolut gyorshajtásból van a balesetek nagyon nagy százaléka, de dupla túllépésnél + lakott területen belülinél én azért már autó értékéhez viszonyított büntetést szabnék ki (jelen esetben mondjuk legyen 2-3 millió huf) plusz dupla pont.

Vélemény, hozzászólás?