Német prémiumok vs. Model 3: Ki nyeri a gyorsulási versenyt?

Tényleg állva hagyja belsőégésű motorral szerelt társait a Tesla?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokás az elektromos autókat azzal reklámozni, hogy hihetetlen gyorsulási mutatókkal rendelkeznek, ezeket a számokat pedig a belsőégésű motorral szerelt autóknak esélye sincs megugrani.

Ahhoz nem fér kétség, hogy a villanyautók a gyorsulási versenyeken jókora előnnyel rendelkeznek benzines társaikhoz képest, hiszen azonnal rendelkezésre áll a maximális nyomaték, valamint a sebességi fokozatokkal sem kell bajlódnia az elektronikának. A Carwow csapata ezúttal arra volt kíváncsi, hogy mire elég egy Model 3 teljesítménye egy BMW M3 Competition és egy Audi RS5 ellen.
Hirdetés
A jelen videóban szereplő M3 egy összkerekes, 503 lóerős autó, melynek mozgatásáért egy 3 literes, hathengeres, ikerturbós erőforrás felel, a gyári adatok szerint 3,4 másodperc alatt van 100-on. Ezzel szemben az Audi RS5 egy 2,9 literes, szintén ikerturbós, de V6-os hajtáslánccal szerelt autó, mely a hivatalos mérések szerint 3,7 másodperces vágta végén éri el a 100 km/h-át a maga 444 lóerős teljesítményével. A videóban szereplő harmadik autó pedig a Model 3-as Tesla, mely 460 lóerős teljesítményre képes, a konkrét példány pedig 75 kWh akkumulátorral rendelkezik, a hivatalos mérések szerint 5,6 alatt éri el a bűvös százast.
Hirdetés
A videóban több "versenyt" is rendezett a Carwow csapata. Az első körben nagyjából 400 méteres vágtán mérték össze a három autót. Az elrugaszkodás szinte mindhárom esetben egyformán sikerült, azonban az M3 hamar az élre állt, a Model 3 kissé lemaradva haladt át a célvonalon, míg az RS5 ebben a versenyben alul maradt, de az M3-tól is csupán 6 tizedet kapott. A második körben már gördülőrajt után mérték össze az autókat; 50 km/h-ról indult a verseny, a BMW pedig ezt is magabiztosan abszolválta, mögötte szintén a Teslával. A harmadik körben megismételték a repülőrajtos kísérletet - ezúttal 80 km/h-ról gyorsítva - ahol az RS5 már meg tudta előzni a Model 3-at. Végül egy féktesztet is beiktatott a végére a Carwow csapata, ahol már a Tesla szerepelt a legjobban, utána csak a BMW és az Audi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?