Német váltót alkalmaz a Honda

Kilencedik fokozatba kapcsol a Honda is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kiváló nyolcfokozatú automatát készítő ZF kilencsebességes egysége nem újdonság, az azonban igen, hogy a japán Honda is alkalmazni fogja.

Már tavaly tudhattuk: a ZF nem elégszik meg pillanatnyi, nyolcfokozatú automataváltójával elért piaci elsőségével, mindenkit megelőzve kilencsebességes egységen dolgozik. Akkor még azt hihettük, hogy a német váltóspecialista új modelljét elsőként bevetők a nyolcfokozatúját már alkalmazó német gyártók, azaz az Audi vagy a BMW lehetnek.
A legújabb bejelentések szerint azonban nem így lesz. A Chrysler-Fiat csoport modelljeiben, s a hagyományos automataváltók fokozatversenyétől eddig hatos egységeivel távolmaradó Honda autóiban szerepelhet az elsők között.
Hirdetés
Az állítólag megdöbbentően kisméretű, egy híján tízfokozatú váltó az általa leváltandó hatsebességesekhez mérten 10-16 százalékos fogyasztáscsökkentést ígér, első- és hátsókerék-meghajtással, valamint stop-start elektronikával és hibrid hajtáslánccal is párosítható lesz, 480 Newtonméter nyomatékot bír majd el. Utóbbiból következik, hogy nem kicsiny teljesítményű modellekhez szánják, a Honda esetében például elsősorban a tengerentúli Odyssey, Pilot, Acura MDX és TL szériákhoz várhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?