Nézd meg, ahogy egy Ford F-150 Raptor mókázik a Nordschleifén!

Vaughn Gittin Jr. a Nürburgringen csapatott a Raptorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A driftmester, Vaughn Gittin Jr. a Nordschleifén járt, ahol parádézott egy kicsit a Ford F-150 Raptorral.


Eredetileg egy Mustang RTR kormánykerekét pörgette volna a Zöld Pokolban az amerikai driftbajnok, ám megnyíltak az égi csatornák ezért halasztották kicsit a produkciót. Azonban épp kéznél volt egy Ford F-150 Raptor, így természetesen Gittin nem hagyhatta ki a lehetőséget, hogy megmutassa, nem csak dagonyázásra jó a sportos pickup. Sokak bánatára a Raptorban már nem a V8-as motor dübörög. Ezt a modellt is elérte a downsizing, így már a V6-os, 3,5 literes Ecoboost motor második generációját építik bele 450 lóerővel. Gittin pedig megmutatta, hogy ez a teljesítmény is bőven elég a mókázásra.
Hirdetés

A Raptorban tízfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja az erőt a kerekekhez. A hajtásláncot a Normal üzemmódban használva kizárólag a hátsók felé, amely lehetővé teszi azt a látványos autózást, amit az amerikai srác bemutat. A Nordschleifén jól jött a Raptor (az elődhöz képest) 5 százalékkal optimalizált légellenállása, amelyet többek között az aktív lamellás hűtőrács segítségével értek el. Persze a Mustang csapatás sem maradt el, néhány képkocka erejéig az is látható az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?