Nyolchengeres motorral még durvább az Ariel Atom

Kétszer olyan jó, mint az Ariel Atom

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 25 darab V8-as motorral szerelt Ariel Atomot készítenek, 52,5 millió forintot kell fizetni egy példányért. Megéri, hiszen 4,5 másodperc alatt gyorsul 160 km/h-ra!!!!

Kétféle változatban készítik az Ariel Atom V8-at, az utcai használatra szánt példányok 482 lóerős, a versenyváltozatok 507 lóerős erőforrást kapnak. A háromliteres Hartley-féle V8-as két darab Suzuki Hayabusa blokként kezdte földi pályafutását, de igazából itt, az Ariel Atom vázába építve nyeri el igazi értelmét. A legtöbb motorkerékpár nem tud lépést tartani ezzel az autóval, a 100 km/h-s sebességet 2,3 másodperc alatt éri el a hatfokozatú, szekvenciális váltóval szerelt gép, a 160 km/h-s sebesség eléréshez mindössze további 2,1 másodpercre van szüksége az Atom V8-nak. A karosszéria hiányában csapnivaló légellenállás ellenére 322 km/h-s végsebességet képes elérni az autó. Mindössze 25 példányt gyártanak, darabjáért 182 750 eurót kérnek – kár a gőzért, a négyhengeres Atom sikeréből kiindulva ez is mind el van adva előre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?