Olasz lesz a Mazda MX-5, japán az Alfa Spider

Szerződés aláírva, összedolgozik a Mazda és az Alfa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan megerősítették, hogy a Mazda és az Alfa Romeo közösen készíti a következő MX-5 és Spider kétüléses roadstert. Mindkettő Hirosimából jön majd.

Egyelőre csak egy sokadik facelift a nóvum az MX-5 esetében - írtuk novemberben. S hol késlekedik az új generáció? Nos, ahogy azt már korábban is megszellőztettük, a világ legnépszerűbb kis roadsterének következő szériája közös padlóra épül a Spiderrel, tehát japánosodik az Alfa Romeo, olaszosodik a Mazda, éljen a globalizáció.Friss, a brit Autocar magazin oldalán olvasott infó, hogy a felek aláírták a szerződést. Azt sem tudtuk eddig, hogy az MX-5-ön kívül a még nem is biztos, hogy Spider néven érkező Alfa ugyancsak Japánban, Hirosimában fog készülni 2015-ös gyártási starttal. Ez jót nem tehet az árának, de amúgy sem várhattuk volna túl olcsónak.
Hirdetés
Eltérő kasztniról szól még a híradás és hajtásláncokon osztozkodásról. A Mazda Skyactiv technológiás, 1,3 literes turbómotoron dolgozgat, az Alfa a szintén feltöltött 1.4-esét és 1.75-ös benzinesét dobhatja be a közösbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?