Olcsóbb üzemanyagok szerdától

Óriási áresés a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten drágultak ugyan az üzemanyagok, de e héten hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára.

[kepallobal=15224.jpg]E héten szerdáig érdemes várni a tankolással, jelentős mértékű lesz ugyanis a csökkenés, a benzin ára 6, a gázolajé 9 forinttal apad[/kepallobal] Hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin átlagára 370 forintra esik, míg a gázolajé 360 forintra csökken, a múlt héten a benzin esetében 2 forinttal, a gázolajnál hárommal emelt szintről.
Az árszórás ettől függetlenül továbbra is 30 forint körül van mind a benzin-, mind pedig a gázolajár esetében a legolcsóbb és a legdrágább hazai töltőállomások között.
Az idei évi árnövekedések- és csökkenések összegeként a benzin ára január óra 8, míg a gázolajé 9 forinttal emelkedett. Ez persze csalóka adat, hiszen idén a legmagasabb átlagos benzinár 390 forint volt május első hetében - ekkor a legdrágább töltőállomásokon 400 forint feletti árakkal is találkozhattunk -, míg a gázolaj legmagasabb átlagára 377 forint volt március harmadik hetében.
Szerdától legdrágábban várhatóan 389 forintért tankolhatunk benzint, míg a gázolaj esetében 381 forint lehet az árplafon.
Az alternatív üzemanyagok közül Bioetanolt (E85) várhatóan 280, míg autógázt (LPG) 221 forintos literenkénti átlagáron találhatunk szerdától.
Tavaly ilyenkor 344 forint volt a benzin, és 330 forint a gázolaj országos átlagos ára, azaz elmúlt egy év áremelkedése az e heti csökkentéssel együtt is drasztikus mértékű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 14:23
  Permalink

  Kedves Sola!

  Elnézését kérem! Ilyen mértékű árcsökkentés valóban ritkán van, ezért engedtük meg ezt a címet.

  Remélem azért a cikk utolsó két sorát is olvasta: “Tavaly ilyenkor 344 forint volt a benzin, és 330 forint a gázolaj országos átlagos ára, azaz elmúlt egy év áremelkedése az e heti csökkentéssel együtt is drasztikus mértékű.”

  Üdvözlettel,
  Katona Mátyás

 • 2017.10.31. at 14:23
  Permalink

  Tisztelt Katona Mátyás!
  Az Ön cikke úgy butaság ahogy van!!!!
  Ha azt írja:40.-/l olcsóbb az üzemanyag(ami kb.-10%)akkor a valósághoz közelebb levő címet ad a cikkének!Így viszont saját magát minősíti,mivel az ár változás nem éri el a 2%-t sem!!!!
  olyan mint az a cikk,amit így indítottak:Orbán ordított Szíjjártóval!!Csak nem írták ki az első sorba:azért,mert nagy volt a zaj!
  Parasztvakítás,figyelem felkeltés volt az Ön célja,nem a valósághű helyzetelemzés,amit megszokhattunk Öntől!
  Üdv:Sola

 • 2017.10.31. at 14:23
  Permalink

  Tisztelt cikkíró!!!! Ha azt írta volna:Óriási áresés a benzinkutakon,literenként 40.-l olcsóbb az üzemanyag,akkor ez elfogadható lett volna! Mert az megközelítőleg 10% lett volna!Az jelentős árváltozás! Így az Ön cikke csak egy nagy semmi!Az árváltozás mértéke nem éri el az 1%-t sem!!! Legközelebb mielőtt hülyeséget,reklámfogást kereső címet keres,gondolkozzon el!! Mellesleg az LPG.-t 199.-ért lehet,normális helyen tankolni! Üdv:Sola

 • 2017.10.31. at 14:23
  Permalink

  Ez ugye vicc ez a cikk ? “Óriási áresés a benzinkutakon ” ! Hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára. Ez a drasztikus csökkentés, ez nevetséges nem más és vele együtt a cikk is ! Elég a népbutításból!

Vélemény, hozzászólás?