Öngólt lőtt az Audi?

Audi R8 reklám egy kis önvezető autó kritikával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes reklámmal rukkolt elő az Audi. A főszerepben egy R8 és egy önvezető masina is látható, de melyiknek örüljünk jobban?


Összezavart kissé az Audi, hiszen nagy erőkkel fejlesztik a saját önvezető technológiájukat, amelynek eredményeit egy A7 Sportbackbe csomagolva már tálalták is korábban. Erre most előrukkolnak egy olyan videóval, amelyben lényegében az önvezető autókat unalmasnak állítják be. Csak azért, hogy megteremtsék a megfelelő kontrasztot az R8 felmagasztalására. Kicsit úgy érzem, öngólt lőtt ezzel a négykarikás márka. Két legyet is üthettek volna egy csapásra, megmutatva, hogy mennyire jó dolog az önvezető autó, utána pedig az R8-at középpontba állítva a klasszikus autóvezetés élményét méltatva. Ám a videóban szereplő önvezető gép nem viseli sehol az Audi emblémát, így a benne ülő, unalmában a nagyszerű múlton merengő főszereplő monológja egyértelműen negatív kritikának tűnik az önvezető autók felé.
Hirdetés

Miért írom azt, hogy jó dolog az önvezető autó? Gondoljon mindenki a hatalmas városi forgalmi dugókra. A jobbkezes utcákban ütköző autókra. A rengeteg elvesztegetett időre, amit az autóban töltünk az autópályán két nagyváros között, vagy csak a szimpla városi cikázással, még akkor is, hanem a dugóban ülünk. Ezek mind elkerülhetőek lesznek egy jól működő rendszerrel, ahol az önvezető autók egymással és az infrastruktúrával is kommunikálnak. Az így felszabaduló időt pedig hasznosan, vagy akár izgalmasan is töltheti az utazó, hiszen többek között játszani is lehet majd egy önvezető autóban ülve. A vezetés igazi élményét nem a mindennapi közlekedés adja. Bár ez végső soron a reklámból is átjön, de az önvezető technológia földbedöngölése nélkül is lehetett volna prezentálni. Nézzétek meg a videót és kommentben írjátok le, ti hogyan vélekedtek az önvezető autós jövőről!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?