Óriási puttony egy városi miniben: ECOVan változatot kap a Yaris

A Toyota Yaris ECOVan tökéletes autó nagyobb méretű tárgyak szűk utcákban való fuvarozására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Spanyolországban megjelent az idei európai Év Autója győztes Toyota Yaris másik véglete: a sportos GR-rel szemben az ECOVan teherbírásban nyújt nagy teljesítményt.

A Toyota Yaris lett az Év Autója, ami legalább részben köszönhető sokoldalúságának. Átlagos városi használaton kívül versenypályán is megállja helyét a Gazoo Racing által felkészített csúcskivitel (a már általunk is tesztelt GR Yaris), de most már a haszonjárművek piacán is megveti a lábát a modell: Spanyolországban már elérhető az ECOVan. A Motorpassion információira hivatkozva a Carscoops szerint 720 literes a rakodótér, amit a hátsó üléssor eltávolításával értek el - azaz így már csak kétszemélyes a kis puttonyos. Ezzel több mint duplájára növelték a csomagteret az alapváltozathoz képest. A padló alja egy síkban van, ami megkönnyítheti a pakolást, illetve fából készült, amit gumiszőnyeg borít. A hátsó ajtókat továbbra is ki lehet nyitni, ezzel is megkönnyítve a rakodást, illetve az ablakaikat lematricázva is lehet kérni.
Hirdetés
Van még térelválasztó is az első üléssor mögé építve, illetve természetesen elengedhetetlenek a csomagrögzítő fülek és kiállások is. 430 kg-nyi csomagot képes megmozgatni a Yaris ECOVan, ami átlagosnak számít a mezőnyben. Persze nincs túl sok riválisa, de például a Fiestából is készült már hasonló kiadás, ami kifejezetten hasznosnak bizonyul városi környezetben. Bizonyára a Toyota kis haszongépjárműve is itt fog remekelni főleg, a szűk utcákban való manőverezés nagy előny. Ezen felül meghajtása miatt is különösen alkalmas városi használatra, ugyanis Spanyolországban kizárólag hibridként érhető el az ECOVan. Az 1,5 literes benzinmotorral szerelt hibrid vélhetően pont úgy mozog, mint a személyváltozat, aminek tesztje itt olvasható. Két felszereltségi szinttel kérhető, már az alapverzió is kínál biztonsági asszisztenseket, 7 colos érintőképernyőt, LED-fényszórókat és légkondit. A drágábbik modellen már hátul is LED-ek világítanak, 8 colos az érintőképernyő és van tolatókamera, valamint a kulcs nélküli nyitás és a bőrborítású kormánykerék is a csomag része. Spanyolországban 1300 euró, nagyjából 460.000 Ft a dobozos kivitel felára. Ha hazánkba is megérkezik az ECOVan, nagyjából ekkora felárra kell számítani, bár haszongépjármű lévén vállalkozások számára a visszaigényelhető áfa miatt még így is ideális lehet.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?