Összefog az Audi, a BMW és a Mercedes

Közösen fejleszt az Audi, a BMW és a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sok más céggel együtt dolgozik közösen a jövő okosautóján a három nagy német prémiummárka. Céljuk a leendő 5G mobilhálózat előkészítése is.

Elsősorban a műszaki háttér harmonizációja, közös normák széleskörű elterjesztése, egy mindennel kommunikáló technológia megvalósítása, vezeték nélküli és egyéb rendszerek közös fejlesztése a célja az Audi, a BMW és a Daimler együttműködésének. Ehhez az Ericsson, a Huawei, az Intel, a Nokia, és a Qualcomm telekommunikációs cégekkel dolgoznak együtt, de további partnereket is vár a három német autógyártó.
Hirdetés
Az ilyen együttműködés nem csupán a szórakoztató és információs rendszerek kényelmi funkcióinak bővülését jelentheti a felhasználók számára, hanem jóval többet. A gépek közös nyelve - ha úgy tetszik - megalapozza a járművek kommunikációját egymással. Ez pedig nélkülözhetetlen a mainál jóval biztonságosabb közlekedés és az önvezető járművek térnyerése szempontjából is. Így tekintve erre az együttműködésre, fontos lépést tett a három német márka a jövő közlekedése felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?