Összefonódik a WAE és a JLR – nem nálunk

Magyar cég kapta meg a Jaguar Land Rover forgalmazását az Adrián

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Júniustól a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) végzi a Jaguar Land Rover számára az importőri feladatokat az Adria-Balkán régióban.


A valahai Polar Mobil a több mint 20 éves múltra visszatekintő Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) elődje. Kevesen tudják, de a Saab alkatrészimportőre továbbra is a WAE, nem csak hazánkban, hanem Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Románia és Bulgária területén is. Az elmúlt években leginkább a SsangYong és az Isuzu (hazai és román) importőreként hallhattunk felőlük, de nem volt titok, hogy további márkák, illetve további piacok becserkészése a cég célja. A Saab idejében ugyanis sokkalta nagyobb perspektíva állt előttük. Talán most jött el az idejük, júniustól ugyanis a Wallis Automotive Europe végzi a Jaguar Land Rover számára az importőri feladatokat az Adria-Balkán régióban.
Mint azt megtudtuk, a WAE nemzetközi tenderen nyerte el a megbízást, amellyel egy 22 millió lakosú régióban, nyolc ország területén láthatja el a márkaimportőri feladatokat. A WAE új regionális képviseletet is nyit Zágrábban, de a magyarországi anyacég kezében marad az irányítás, és minden áru a cég hazai bázisain keresztül mozog majd - mondta el Andrew Prest a Wallis Automotive Europe ügyvezetője.
Hirdetés
A cégvezető rövid távon évi mintegy 20 milliárd forint árbevételt remél az új tevékenységtől. Mint arra rámutatott, a Jaguar Land Rover eladásai világszerte az idén már több mint 30 százalékkal nőttek, és a modellpaletta bővítése az évtized végéig a gyártási volumen megduplázódását eredményezheti a tavalyi évhez képest.
A növekedésből a régió nem csak az értékesítéssel, hanem gyártóként is profitálhat, ugyanis a 2008 óta az indiai Tata Group tulajdonában lévő Jaguar Land Rover 2018-ban indítja el a szlovákiai Nyitrán az 1,1 milliárd angol font beruházással épülő új üzemét, ahol a tervek szerint már az első évben 150 ezer autójuk fog készülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?