Ötven lóerőt veszít, de elérhetőbb lesz az Audi TT

180 lovas belépőmodell az Audi TT-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig 230 lóerős volt az Audi TT alap benzinese, most egy 1.8-assal lett gazdagabb a kínálat. Így sem gyenge, de olcsóbb, és keveset eszik.


Persze, már mindenki a TT RS következő generációjáról álmodozik, meg hogy mit lehet még kihozni a 2,5 literes öthengereséből. Az álmodozók közül viszont nem mindenki vesz is majd TT-t, ezért az Audi inkább most a valós vevők igazi igényeire fókuszál. Épp ezért hozták ki a TT-t az eddigi kétliteres turbósoknál kisebb, 1.8-as benzinessel is.
Hirdetés
A 180 lóerős és 250 newtonmétert teljesítő TSI mint új alapmotor, Németországban már 32 100 eurótól elérhetővé teszi a sportkupét. Ehhez nem lehet kérni quattro összkerékhajtást, de S Tronic automataváltó azért rendelhető hozzá is. Gyorsulása ezzel kerek 7, a hatgangos kéziváltóval meg 6,9 másodperc. Nem is lassú, a végsebessége a már említett konfigurációkban 237 és 241 km/h. Átlagos fogyasztása 7-7,6 liter, és ha nem kell az övénél több erő, akkor már nyártól lehet vele rendelni a kupét és a roadstert is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?