Palik Laci kommentárja a LaFerrari Váci úti balesetéhez

A nap gyöngyszeme: Palik Laci így kommentálta volna a LaFerrari balesetét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hétvégén minden bizonnyal az eddigi legdrágább hazai autóbaleset történt. Tegnap már videón is láthattuk, most pedig Palik Laci kommentárjával nézhetjük újra.


Tört már itthon drága autó, például a balesetét saját belső kamerán rögzítő Lamborghini Gallardo, ami több mint 330 km/órás tempónál szállt el az M7-esen, de a Váci úton múlt hétvégén az út szélén parkoló autókhoz csapott, s így leamortizált, mindössze 499 példányban épített LaFerrari még a Gallardo árának is mintegy ötszörösét teszi ki. Technikája már-már a Forma-1 világát idéző, sőt, azon is túltevő, hiszen ott nem találkozhatunk olyan szép hangú V12-es, amúgy 6,3 literes, a HY-KERS rendszerrel 950 lóerős rendszerteljesítményt adó motorral, mint a LaFerrari esetében. Most viszont itt a frappáns párhuzam az F1-világával, Palik Laci örökbecsű kommentárja, ami abszolút passzol a tegnap megjelent, a balesetet rögzítő videóhoz: "Leamortizálta a Ferrarit, elaludt" - hallhatjuk az F1-közvetítő szájából. A mű mindenképp megnézendő, alább látható. Jó szórakozást hozzá, a röhögőgörccsel pedig tessék vigyázni!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:32
    Permalink

    Tananyag lehetne a LaFerrari balesete, az útfelület és a jármű kerekei közötti súlódási erőhatás mire képes! Az út láthatóan nyomvályús, a gyorsítás-(sávváltással) hatására az eltérő súrlódási felület miatt a jármű, váratlanul megváltoztatja a haladási irányát. Nem a vezetőn múlt, hogy nem lett tragédia. A tapasztalt kommentátor tapadásról beszél. Tapadáskor nincs elmozdulás! A fizikai tudomány szerint így van. (Dr. Szalai Béla, Fizika 101.oldal) Az autóversenyeken is tévesen ez hangzik el! Régebben a labdajátékoknál a közvetítéseken egy null, három null stb. hangzott el, mígnem egy nyelvész helyesen kifogásolta ezt, azóta, helyesen egy nulla, három nulla stb. hangzik el. Ez is van olyan fontos, ha nem fontosabb, kövessük a tudományt!

Vélemény, hozzászólás?