Papírzsaruval találkoztál már?

Az Üvegtigris után szabadon a törökök is papírrendőrrel ijesztgetik a közlekedőket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokszor a legegyszerűbb próbálkozás is tud meglepően hatékony eredményeket elérni. Most éppen a török rendőrök próbálkoznak nyomtatott rendőrautóval, ami messziről egész élethű az autósok szerint.


Néhány fotó járta be most az internetet, amin egy rendőrautó látható, vagyis annak nyomtatott változata. A képeken nem valami vicc szerepel, ez a török rendőrség legújabb ötlete annak érdekében, hogy a veszélyesebb, illetve a gyakori gyorshajtásokkal teli útszakaszokat valamennyire biztonságossá tegye. Erre találták ki azt, hogy egy rendőrautóról készült fotót életnagyságban körbevágva az út szélére állítanak. A fotók alapján messziről tényleg egészen hihető és ijesztő lehet azok számára, akik tudatosan mennek gyorsan, erre biztosan visszaveszik kissé a gázt akkor is, ha közel érve leesik a turpisság.
Hirdetés
A török rendőrök furmányos megoldását egy villogóval is kiegészítették, amit egy napelemről üzemeltetnek. Azt nem tudni, mikor villog, de vélhetően valamiféle sebességmérő is van a közelben, amire bekapcsol. A helyiek szerint hatékony, mert aki először jár arra, annak váratlan és mindenképp lelassít, a helyiek nyilván már tudnak róla. A török hatóság ötlete nyomán most a brit rendőrség is vizsgálja a megoldást és a helyiek segítségét kéri azzal kapcsolatban, hogy szerintük hatékony lehet-e egy ilyen megoldás. A befektetett összeget tekintve vélhetően mindenképp, hiszen okoz némi lassítást a forgalomban, ami már pozitívan értékelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?