Pedáloznál te is szívesen, főleg ezekért!

Nem csak igazi autóritkaságokat, hanem ritka szép játékokat is árvereznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik leghíresebb és legnagyobb volumenű autóárverésén nemcsak igazi autók, hanem csodásan kivitelezett játékok, pedálos kisautók is részt vesznek.


A Pebble Beachen szervezett éves nagy autókiállításon és árverésen, a Concourson olyan autócsodákat sorakoztatnak fel évről-évre, amiknek egy részéről azt sem tudtuk, hogy még létezik. Ferrarik, Maseratik, Rolls-Royce-ok, eltűnt márkák és kis műhelyek pár darabos szériái bukkanhatnak fel, de nem csak életnagyságban. Az idei rendezvényen több pedálos kisautó is szerepet kap, illetve új gazdát keres, egyenként egy új, igazi autó áráért.
Hirdetés

A legtöbb pénzt, több mint 10 millió forintot egy 1969-es Ferrari 330 P2 Le Mans versenyautóról mintázott kisautóért várják. A 3-as rajtszámú eredeti Rosso Corsa fényezésű kisautót 2,5 lóerős Honda motor hajtja, legnagyobb sebessége pedig 40 km/h. Az üvegszálas karosszériát acél csőváz hordja és a De La Chapelle készítette. Az 1956-os Baby Ferrari Bimbo Racerért több mint 8 millió forintot várnak, ezt a kisautót robbanómotor helyett villanymotor hajtja, és korának megfelelő piros fényezéssel, valamint fonott küllős felnikkel szerelték.
A két legkívánatosabbat hagytuk a végére, az Egyesült Királyságban készült Mercedes-Benz 300SLR igazán szép kivitelezésével és a márka ezüst fényezésével díszeleg. 50 köbcentis kétütemű motor hajtja, így sebessége is elég meggyőző lehet, ám a 12 colos felnikre húzott virsligumik úttartása már kevésbé. A Jaguar E-Type is hasonlóan szép kivitelezésű, bézs fényezése a korra jellemző, felnijei szintén, ráadásul még a fényszórói is működnek. Ha mondhatjuk, ez lehet majd a legolcsóbb, kicsivel több mint 4 millió forintra becsülik az értékét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?