Pénteken ismét drágul a gázolaj

E héten kétszer is emeli a gázolaj árát a Mol

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét él a heti kétszeri árkorrekció lehetőségével a Mol, a szerdai 4 forintos gázolajár-emelést 2 forintos pénteki növeli.

Miután szerdán 4 forinttal emelte a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol, s ezáltal annak átlagos töltőállomási ára literenkénti 431 forintra nőtt, pénteken újabb 2 forinttal kerül feljebb a gázolajár. A hétvégétől átlagár szerint literenkénti 433 forintos dízel üzemanyag így már a most és hétfőn is változatlanul hagyott, 432 forintos átlagárú benzinnél is drágább lesz. Az e heti, csak a gázolajat érintő áremelés oka a világpiaci árak emelkedése, jövő hétre azonban lehetséges, hogy a KSH által csütörtök reggel közzétett, a tavalyi év 1,7 százalékos gazdasági recesszióját mutató előzetes becslése miatt gyengülni kezdett forintárfolyam is áremelést fog ösztönözni - az már vélhetően a benzin árát is fokozza majd. Bár a 95-ös az év eleje óta 23, a gázolaj 18 forinttal drágult, még mindkét üzemanyag odébb van a tavaly tapasztalt 450-451 forintos csúcsszintektől, az ismételten drágulást mutató tendencia azonban csöppet sem biztató.
Hirdetés
Ráadásul aki kellő körültekintés nélkül, drágább helyen, például autópályán tankol, az a kutak között tapasztalható, literenként nem ritkán 20-25 forintos árkülönbségek okán már most is belefuthat 450 forint feletti literárakba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?