Pénteken már csak a gázolaj drágul

Nem kap a héten újabb áremelést a benzin, a dízel viszont igen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a szerdai áremelés is a dízelt érintette inkább, pénteken már csak annak ára kerül feljebb.


Miként arról beszámoltunk, szerdán a 95-ös benzin ára literenkénti 2, a gázolajé 4 forinttal emelkedett. Nem áll azonban itt meg a heti drágulás, bár a pénteki már csak a dízelt érinti. A Holtankoljak.hu információja szerint pénteken újabb 3 forinttal kerül feljebb a dízel ára, amivel a heti áremelkedés esetében már 7 forintos lesz.
Hirdetés

Szeptember 7-étől, azaz péntektől így a gázolaj már 417 forintos átlagos literenkénti áron lesz tölthető, míg a 95-ös benzinért fizetendő összeg marad 405 forint - már amennyiben csak egyetlen liternyit töltünk. Átlagár szerint így a két üzemanyagfajta között 12 forint különbség adódik, persze az árak az egyes helyek között jelentősen és naftánként eltérően változhatnak. Az eltérő különbségeknél fontosabb, hogy a drágább helyeken - főként a gázolaj ára a 2012-ben adódott 450 forintos szintet is elérheti. Így aztán továbbra is elsüthető az örök érvényű tanács: fontosabb a tankolás helyére, mintsem idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?