Pénteken már csak a gázolaj drágul

Tovább nő a dízel ára, marad a benziné, szombaton dolgozni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs jó hetünk: péntektől még többet kell fizetni a gázolajért, marad a benzin - szintén emelt - ára, és még a szombat is munkanapnak számít.


Szerdán 2 forinttal jelentősebben nőtt a gázolaj ára, mint a benziné, pénteken pedig a Holtankoljak.hu értesülése szerint újabb 2 forinttal kerül feljebb a dízel árszintje. A szerdán 3 forinttal növelt árú benzin pénteken már nem drágul tovább, a gázolajnál azonban a heti áremelés péntektől 7 forintot tesz ki.
Hirdetés

Marad tehát a 95-ös benzin mától 346-347 forintos átlagára, míg a gázolajé péntektől már 359-360 forint lesz. Marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár 30-40 forintos árkülönbség is, amivel a drágább helyeken a gázolaj ára már 400 forint fölé kúszhat.
Bár idei csúcsszintjükre drágultak az üzemanyagok, még mindig olcsóbbak, mint tavaly nyáron, a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszint távoli még Bár idei csúcsszintjükre drágultak az üzemanyagok, még mindig olcsóbbak, mint tavaly nyáron, a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszint távoli még
Az október 1-től magasabb jövedéki adóval terhelt üzemanyagárak most idei csúcsszintjükön járnak, az egy évvel korábbiaknál is magasabbak, de még mindig kedvezőbbek, mint akár tavaly vagy tavalyelőtt nyáron, a 2012-ben adódott - átlagár szerint 450 forintos - abszolút csúcs pedig még a most a benzinnél 13-14 forinttal magasabb literárú gázolaj esetén is jelentősen odébb van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?