Pénteken még tovább drágulnak az üzemanyagok

Folytatódik az üzemanyagárak emelkedése

Jövő hétre is borítékolható a benzin és a gázolaj árának jövedéki adó miatti emelkedése, de az árak még azt megelőzően is nőnek.

Miután a mai napon 8 forinttal drágult a benzin, 6-tal a gázolaj, pénteken egy újabb áremelkedés következik. A Holtankoljak.hu információi szerint a benzin és a gázolaj literára ezúttal egységes, 5-5 forintos pluszt kap.
Hirdetés
A 95-ös átlagára péntektől így már literenkénti 361, a gázolajé 368 forint lesz. Heti szinten a benzin ára 13, a gázolajé 11 forinttal kerül feljebb. A jövedéki adó változása miatt az emelkedő piaci tendenciától függetlenül is borítékolható a jövő heti - ismételt - drágulás. Mivel a benzin jövedéki adója nettó 5, a gázolajé 10 forinttal emelkedik, a bruttó literár a benzin esetén alsó hangon 6-7 forinttal, a gázolajnál legalább 13 forinttal nőhet. Ez azt jelenti, hogy jövő héten a benzin esetén már vélhetően 370, a gázolajnál 380 forintos literárral leszünk kénytelenek szembenézni.
Hirdetés
Természetesen marad az egyes töltőállomások közötti jelentős árszórás, melynek eredményeként a drágább helyeken, például az autópályák mentén a literárak - a normál, tehát nem prémium üzemanyagok esetén is - 400 forint felettiek lehetnek. A megszokottnál jelentősebb áremelkedés ellenére is igaz az örök tanács, hogy érdemesebb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?