Péntektől egy kicsit olcsóbban tankolhatunk, de csak benzint

A benzin péntektől annyival lesz olcsóbb, amennyivel hétfőn drágult

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csökken a benzin ára pénteken, így tovább nő a gázolaj felára.

Hétfőn a májusi változásokhoz mérten szerény mértékben, 2-2 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj ára is, ám a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken már enyhülés következik, legalábbis a benzinnél. Utóbbi ára várhatóan épp annyival fog csökkenni, mint amennyivel hétfőn nőtt, 2 forinttal.
Hirdetés

A pénteki változás következtében tehát tovább nő a gázolaj jelenleg is érezhető, literenkénti 11 forintos felára. A 95-ös átlagára péntektől 338 forintra várható, így a változatlanul 351 forintos átlagárú gázolaj már literenkénti 13 forinttal lesz drágább. Az árak természetesen továbbra is igen jelentős szórást mutathatnak majd az egyes töltőállomások között, az autópályák mentén - főként a gázolajnál - 400 forint feletti árakkal is találkozhatunk, s az egyes üzemanyagfajták közötti árkülönbség is helyenként változhat. A tankolás ideje helyett annak helyére érdemesebb figyelni, hosszú távon pedig a péntekre ígért benzinár-csökkenés ellenére sem lehet az árak apadására számítani, az áprilisban mélypontjára süllyedt olajár ugyanis már emelkedőben van, most a forint enyhe erősödésének köszönhető a - várható - benzinár-csökkenés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?